Verenigingen achter KRO-NCRV fuseren tot Vereniging KRO-NCRV
zaterdag 15 december 2018

Verenigingen achter KRO-NCRV fuseren tot Vereniging KRO-NCRV

Met ingang van 1 januari 2019 fuseren de drie verenigingen achter het omroepbedrijf KRO-NCRV, te weten Vereniging KRO, Vereniging NCRV en omroepbedrijf KRO-NCRV, tot Vereniging KRO-NCRV.

Het voorgenomen besluit tot deze fusie is zaterdag in Hilversum bekrachtigd door de ledenorganen van de drie verenigingen. De fusie is een bestuurlijke fusie en heeft geen gevolgen voor de medewerkers van KRO-NCRV en de leden van KRO en NCRV. Al enkele jaren zijn alle ledenactiviteiten toegankelijk voor leden van beide verenigingen.

Sinds 2014 verzorgt omroepbedrijf KRO-NCRV de programma’s van beide verenigingen onder de vlag van KRO-NCRV, KRO en NCRV. Vanaf 1 januari 2019 worden de programma’s op radio, tv en online uitgezonden onder het label van KRO-NCRV.

KRO-NCRV wil met bevlogen en optimistische programma’s de samenleving prikkelen en inspireren om meer naar elkaar om te kijken. KRO-NCRV gelooft in een liefdevolle samenleving waarin plek is voor iedereen. Een samenleving die draait om iets minder ‘mij’ en iets meer ‘wij’.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen