Unieke concertregistratie Rammstein bij Pathé
woensdag 17 januari 2018

Unieke concertregistratie Rammstein bij Pathé

Tijdens de Made in Germany Tour filmde Jonas Åkerlund twee concerten die de Duitse hardrockband Rammstein in maart 2012 gaf in de uitverkochte Bercy Arena in Parijs voor zeventienduizend uitzinnige fans. Het resultaat is de spectaculaire concertfilm Rammstein: Paris.

Door een radicaal nieuwe benadering wist de Zweedse regisseur de opwinding van een live optreden van de band perfect te vangen. Åkerlund: “We hadden dertig camera’s tijdens de shows en filmden de repetities voor close-ups. Die enorme hoeveelheid materiaal hebben we gemonteerd met de precisie van een muziekvideo. De perfecte montage kostte ons, ondanks een groot team editors, ruim een jaar. Maar dat is de kracht van het project. Als kijker zit je midden in de show en voel je de opwinding van Rammstein live. Deze film is niet alleen nu relevant, hij zal het altijd blijven. Het is een tijdloos kunstwerk. Dat mag pretentieus klinken, maar ik denk niet dat er ooit nog een concertfilm van dit niveau wordt gemaakt.”

Pathé Music vertoont de film donderdag 23 maart in 22 bioscopen van Pathé en Foroxity. Vanwege de enorme de toeloop zijn er zaterdag 25 maart extra voorstellingen geboekt in tien bioscopen. Bij Pathé Arnhem, Maastricht en Zwolle draait de film in Dolby Atmos.

Bron: Pathé/BM

Bericht delen