Dinsdag 16 januari 2018

Twaalf programmaraden boos op Ziggo

Twaalf programmaraden stappen naar het Commissariaat voor de Media met klachten over Ziggo. De kabelmaatschappij negeert stelselmatig de wettelijke adviezen van de programmaraden, zei een woordvoerder van de koepel van de kabelraden dinsdag.

Ziggo schroeft het aantal zenders in het analoge pakket terug van 30 naar 25. De programmaraden wijzen zeven zenders aan die de kabelbedrijven moeten uitzenden. Ziggo legt het advies van de kijkers naast zich neer, klagen de twaalf programmaraden.

De ruim vijftig regionale kabelraden waken in ons land over het regionale zenderaanbod op de kabel. Nu Ziggo het analoge aanbod heeft beperkt, valt een aantal door de raden geadviseerde zenders buiten de boot. Zo sneuvelden in Limburg onder andere de aldaar populaire Duitse zenders ZDF en WDR, en moet Den Haag het nu zonder CNN doen.

De Consumentenbond noemt de keuzes die Ziggo maakt vreemd en adviseert ‘ontevreden klanten te overwegen over te stappen’. Dat is echter technisch niet mogelijk, omdat kabelmaatschappijen in Nederland geen netwerken delen. Concurrent UPC meldt dat het analoge aanbod bij deze aanbieder gewoon 32 kanalen blijft.

Bron: De Telegraaf/Broadcast Magazine

 

Bericht delen