TMG opent boeken voor Talpa
Woensdag 17 januari 2018

TMG opent boeken voor Talpa

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft besloten ook Talpa toegang te geven tot de informatie die van belang is voor de waardering van de onderneming, zoals die eerder is verstrekt aan Mediahuis en VP Exploitatie.

Door Talpa toegang tot de informatie te geven, creëren de Raad van Commissarissen (de RvC) en de Raad van Bestuur (de RvB) van TMG een gelijk speelveld voor beide partijen die overwegen een bieding uit te brengen op de uitgegeven en uitstaande certificaten van de onderneming. De bestuurders van TMG zijn van mening dat het in het belang van TMG is om een transparant proces te voeren met betrekking tot beide opties.

TMG is met Talpa en Mediahuis/VP Exploitatie in gesprek over onder andere de financiële voorwaarden, strategische aspecten, dealzekerheid en mededinging clearance, financiering en transactiestructuur, alsook over garanties ten aanzien van de voortzetting van de strategie van TMG in het algemeen en de borging daarin van de redactionele vrijheid van de journalistiek in het bijzonder. Talpa en Mediahuis/VP Exploitatie voeren nu een due diligence onderzoek uit.

De RvC en RvB overwegen en beoordelen beide voorstellen zorgvuldig, samen met hun financiële en juridische adviseurs. Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de belangen van alle stakeholders van TMG, inclusief de aandeelhouders.

Bron: TMG/BM

Bericht delen