Woensdag 17 januari 2018

TLC scoort goed met Say Yes To The Dress

De première van Say Yes To The Dress Benelux op 25 oktober trok 213.000 kijkers (6+) en is daarmee het best bekeken TLC programma ooit. Ook in de doelgroep Vrouw 20-49 was dit het best bekeken TLC programma van 2016 tot nu toe, met een marktaandeel van 7,3%. 

 

Binnen de doelgroep Vrouw 20-49 was het programma op het tijdstip van uitzenden het derde best bekeken programma van alle televisiezenders van Nederland. Tatiana Lagewaard, Channel Director TLC: “Say Yes To The Dress is één van de populairste merken van TLC en daarom hebben we dit voorjaar kijkers uit ons mobiele panel gevraagd of ze interesse zouden hebben in een lokale versie. De reacties waren zo positief dat we alles op alles hebben gezet om deze productie voor het najaar te realiseren. Met deze lokale versie bouwen we dit sterke merk nog verder uit. Mede door de prachtige locatie Koonings in Deurne en de hulp van het bekende TLC-gezicht Randy Fenoli, maar natuurlijk ook dankzij alle bruiden, is Say Yes to the Dress Benelux een succesvolle aanvulling op ons portfolio. We zijn nu al erg tevreden met de resultaten!”

Na de eerste aflevering is er middels het mobiele TLC-panel gevraagd naar de reacties van de kijkers. “Amerikaanse glamour in ons kikkerlandje! Top!” (Monique, 38 jaar). “Gaaf dat TLC de programma’s naar de Benelux haalt. Zo worden de kijkers ook echt betrokken bij de zender, en in het bijzonder voor SYTTD. Leuk om te zien hoe het hier eraan toe gaat.” (Vera, 29 jaar) “Wat een geweldig programma. Zo zie je maar, alle bruiden zijn hetzelfde!” (Jessica, 31 jaar) “Ontzettend verslavend om te kijken, zelfs als je geen trouwwens hebt” (Demi, 19 jaar)

In Say Yes To The Dress helpt jurkengoeroe Randy Fenoli Nederlandse en Vlaamse bruiden om hun perfecte bruidsjurk te vinden. De fashion director van de beroemde Amerikaanse bruidszaak Kleinfeld Bridal assisteert in bruidswinkel Koonings The Wedding Palace in het Noord-Brabantse Deurne. De winkel is een echt familiebedrijf: de ambitieuze en jonge Ramona Poels runt de zaak, moeder Ineke is hoofdcoupeuse en Ramona’s zussen Natasja en Manuela werken ook in de winkel. Kunnen zij er samen met Randy voor zorgen dat de Nederlandse en Vlaamse bruiden ook ‘ja zeggen tegen de jurk’?

Bron: TLC/Broadcast Magazine

Bericht delen