The Passion te volgen met gebarentolk en audiodescriptie
dinsdag 12 april 2022

The Passion te volgen met gebarentolk en audiodescriptie

The Passion (KRO-NCRV) is aanstaande donderdag 14 april opnieuw te zien met een gebarentolk op NPO 1 extra. Mensen die slechtziend of blind zijn kunnen het programma met audiodescriptie volgen op NPO Radio 2.

Audiodescriptie maakt programma’s toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld is te zien. Door deze extra uitleg is het verhaal voor mensen met een visuele beperking veel beter te volgen. Wat beschreven wordt zijn bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepalingen en ontwikkelingen in de verhaallijn of wedstrijd.

Donderdag wordt The Passion (KRO-NCRV) live vanuit Doetinchem uitgezonden op NPO 1 vanaf 20.30 uur. Het programma wordt zoals gebruikelijk ondertiteld, maar krijgt ook een gebarentolk op NPO 1 extra. Hiermee kunnen mensen die doof of slechthorend zijn en de voorkeur geven aan gebarentaal het programma beter volgen. Daarnaast is de uitzending ook weer door mensen die slechtziend of blind zijn te volgen via NPO Radio 2. Daar verzorgt dj Wouter van der Goes audiodescriptie bij het programma.

Bron: NPO/BM

Bericht delen