Speciale aflevering TV Monument over The Passion
dinsdag 16 april 2019

Speciale aflevering TV Monument over The Passion

The Passion van de EO en KRO-NCRV krijgt een eigen aflevering van TV Monument. In het iconische programma van Han Peekel wordt teruggeblikt op de carrières van grote tv-persoonlijkheden en tv-programma’s. Miljoenen Nederlanders hebben The Passion de afgelopen jaren gezien en ook dit jaar staat het programma weer in het middelpunt van de belangstelling.

Han Peekel: “Sommige televisieprogramma’s – dat zijn er slechts enkele – groeien vanzelf uit tot een waar televisie-monument. Een goed voorbeeld daarvan is The Passion. Het programma vertelt een verhaal aan een breed publiek wat één van de belangrijkste verhalen is waar ons christendom en uiteindelijk ook onze westerse beschaving op is gebaseerd.”

TV Monument bestaat uit gesprekken met (oud)artiesten en makers. Ook wordt er teruggeblikt met fragmenten uit eerdere edities en natuurlijk wordt er een tipje van de sluier opgelicht van komende editie. Peekel spreekt in de aflevering met diverse artiesten, waaronder Simone Kleinsma (Maria 2014), Lucas Hamming (Judas 2019), Jeroen van der Boom (Petrus 2015), Edwin Jonker (Jezus 2019), Tommie Christiaan (Jezus 2018) en Syb van der Ploeg (Jezus 2011). Ook interviewt hij EO-directeur Arjan Lock, producent Jacco Doornbos, producent Fleur van Helden, regisseur David Grifhorst en muzikaal leider Eric van Tijn.

TV Monument over The Passion is te zien op donderdag 18 april om 16.15 uur op NPO 1 en daarna via npostart.nl.

Bron: EO/BM

Bericht delen