Televisie-uitzendingen NOS verstoord door problemen met stroomvoorziening
dinsdag 17 november 2020

Televisie-uitzendingen NOS verstoord door problemen met stroomvoorziening

De NOS kampt dinsdagochtend met een technische storing in de stroomvoorziening van het NOS-gebouw in Hilversum, meldt de omroep via Twitter. Hierdoor waren er geen televisie-uitzendingen mogelijk en was de website niet actueel.

Om 9.00 uur was het NOS Journaal weer te zien op NPO 2. De uitzendingen worden, totdat de storing helemaal is opgelost, verzorgd vanuit de studio in Den Haag. Op NPO 2 waren eerder beelden uit de studio van NPO Radio 1 te zien als vervanging van het NOS Journaal.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws liet op NPO Radio 1 weten dat de storing “echt in het NOS-gebouw zit”. Op termijn zal volgens de hoofdredacteur moeten worden uitgezocht waarom de noodsystemen onvoldoende hebben gewerkt.

De NOS liet rond 7.30 uur via Twitter weten dat de systemen van Teletekst en de NOS-website weer gedeeltelijk werken. Volgens de NOS ontstonden de problemen kort voor 5.00 uur dinsdagochtend. Toen was er ook een verstoring op de radio. Sinds 6.00 uur is de NOS weer te horen op de radio.

Bron: NOS/Nu.nl/BM

Bericht delen