Dinsdag 16 januari 2018

Talpa verkoopt Utopia aan ProSiebenSat.1

Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, heeft maandag het reality format Utopia verkocht aan de ProSiebenSat.1 Group, een van de grootste onafhankelijke mediaconcerns van Europa.

De Duitse versie van Utopia zal zowel online als op televisie worden uitgezonden door Sat.1 en is een co-productie van Talpa met haar Duitse partner Schwartzkopff TV.

In Nederland is Utopia inmiddels iets meer dan drie maanden te zien bij SBS 6. Het programma, dat iedere werkdag wordt uitgezonden, heeft het marktaandeel van de zender in de uiterst competitieve vooravond vrijwel verviervoudigd. In de VS werkt Talpa Media USA nauw samen met de zender FOX om een Amerikaanse versie van Utopia later dit jaar van start te laten gaan.

In Turkijke is het format verkocht aan Acun Ilıcalı, de media tycoon wiens productiebedrijf Acun Medya in de loop van het jaar een Turkse versie gaat uitzenden op TV8, Ilıcalı’s eigen kanaal.

Wolfgang Link, Managing Director van ProSiebenSat.1 TV Deutschland, zegt: “Met de aanschaf van de rechten van Utopia heeft SAT.1 het meest opwindende tv-format gekocht dat de markt op dit moment te bieden heeft. Een groep mensen gaat proberen om geheel op eigen kracht een wereld te scheppen zonder noemenswaardige voorzieningen of inmenging van buitenaf. Zullen zij slagen of gaan ze dramatisch falen?”

Bron: Talpa/Broadcast Magazine

Bericht delen