Talpa Network verzorgt spot-verkoop BBC First
Donderdag 31 oktober 2019

Talpa Network verzorgt spot-verkoop BBC First

Met ingang van 1 januari 2020 wordt de exclusieve spot-verkoop voor de televisiezender BBC First ondergebracht bij Talpa Network Media Solutions. BBC First, eigendom van BBC Studios, brengt Britse dramaseries naar Nederland zoals Midsomer Murders, Silent Witness, World on Fire, Sherlock en Ripper Street. De zender mag zich verheugen op een groter wordend aantal Nederlandse kijkers. Op dit moment verzorgt RTL/BrandDeli de spot-verkoop voor BBC First.

Talpa Network Media Solutions draagt al zorg voor de advertentieverkoop van alle merken van Talpa Network waaronder die voor de eigen televisiezenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9. Tevens is Talpa Network partner voor de spotverkoop van VICE tv, eigendom van VICE. Met BBC First in het portfolio biedt Talpa Network adverteerders een nog groter overall bereik en een stevige uitbreiding in de doelgroep vrouwen 25-59 jaar. De nieuwe zender in het portfolio bereikt op weekbasis 475.000 vrouwen in deze leeftijdsgroep met een marktaandeel van 1,8%.

Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network: “De samenwerking met BBC First is er een waarmee we mooie toegevoegde waarde voor zowel onze adverteerders als de betrokken partners realiseren. Dit soort samenwerkingen kenmerkt onze open netwerk strategie. BBC First past perfect in ons portfolio, evenals de kwaliteit van het merk, de programmering en het bereik. We sluiten daarom een uitbreiding van de samenwerking op termijn dan ook zeker niet uit.”

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen