Talpa grijpt in wegens coronacrisis
vrijdag 20 maart 2020

Talpa grijpt in wegens coronacrisis

Talpa Network grijpt in om de gevolgen van de coronacrisis te beperken. Oprichter en eigenaar John de Mol liet donderdag in een persoonlijke mail aan zijn medewerkers weten dat het bedrijf zich gedwongen ziet om ’draconische maatregelen’ te nemen. Dat meldt De Telegraaf.

In de mail schrijft De Mol onder meer dat hij in zijn veertig jaar als ondernemer ’nog nooit een crisis heeft meegemaakt van deze omvang en met deze enorme impact. Dat onderstreept de ernst van de zaak. De wereld staat op zijn kop. Alles wat we tot nu toe beschouwden als normaal wordt anders.’

Ontslagen bij Talpa Network zijn onvermijdelijk. Het bedrijf wil op korte termijn duidelijkheid brengen over de gevolgen voor de werkgelegenheid. Door de coronacrisis trekken heel wat bedrijven hun advertentiebudgetten terug. Naast dit verlies van inkomsten moeten ook veel tv-programma’s stopgezet of uitgesteld worden.

Zo kan de nieuwe talentenjacht We Want More niet gestart worden. Ook de dagelijkse talkshow Patty & Gordon is uitgesteld naar het najaar. En door het annuleren van het EK gaat een maand Veronica Inside op de schop. De populaire voetbalshow zou tijdens de EK-maand dagelijks op het scherm komen. De uitzendingen van Miljoenenjacht en Split Screen zijn verplaatst naar het najaar.

Bron: Telegraaf/BM

Bericht delen