Talpa: Big Brother niet op SBS6
zaterdag 14 september 2019

Talpa: Big Brother niet op SBS6

Hardnekkige geruchten ten spijt, Big Brother keert niet terug bij Talpa. John de Mol is niet van plan om zijn succesvolle realityshow, die aanstaande maandag precies twintig jaar geleden het televisielandschap voorgoed veranderde, een plekje te geven op een van zijn zenders.

Dat laat een woordvoerster van Talpa (onder meer SBS6 en Veronica) weten aan het AD. Al langer is bekend dat producent EndemolShine werkt aan de terugkeer van Big Brother. Volgens de laatste geruchten zou Utopia op SBS6 plaatsmaken voor een hernieuwde versie van de realityhit. “Het programma komt niet terug bij ons”, zegt de zegsvrouw. Wat er dan in de plaats komt van Utopia, dat eind van het jaar na vijf jaar van de buis verdwijnt, is nog niet bekend.

Hoewel John de Mol de geestelijk vader is van Big Brother, is het format niet in bezit van Talpa, maar van EndemolShine. Dat bedrijf, toen nog Endemol geheten, verkocht De Mol samen met Joop van den Ende aan het Spaanse Telefónica een jaar nadat Big Brother de wereld overging. Mogelijk vindt EndemolShine wel een andere geïnteresseerde zender.

Bron: AD/BM

Bericht delen