Dinsdag 16 januari 2018

Tablets stimuleren tv-kijken

Consumenten kijken vaker online televisie dankzij de groei van het aantal tablets en smartphones en dankzij de toegenomen populariteit van tv app’s. Dit is één van de uitkomsten het onderzoek Trends in Digitale Media uitgevoerd door Intomart GfK in samenwerking met CEBUCO, GAU, PMA, RAB en SPOT. Het aantal tabletgebruikers is gestegen tot 4,3 miljoen Nederlanders en het aantal bezitters van een smartphone is in december 2012 ruim 7 miljoen.

Televisie wordt via steeds meer verschillende schermen geconsumeerd, 34 procent kijkt weleens via de laptop, 30 procent via de pc (desktop), 16 procent via de tablet en 9 procent via de smartphone. Een jaar geleden waren deze percentages voor de laptop en de PC vergelijkbaar maar voor de tablet en de smartphone waren deze toen aanzienlijk lager, respectievelijk 5 procent en 6 procent. Hoewel de groep tabletkijkers niet de grootste groep is, zijn deze kijkers wel de meest frequente kijkers, zowal live als uitgesteld.

Tv app’s worden steeds populairder, zowel voor de tablet als de smartphone. Van de tv-apps worden achtereenvolgens YouTube, Uitzending Gemist en RTL XL het meest gedownload op de tablet. Voor de smartphone zijn dit achtereenvolgens YouTube, NOS en teletekst.

Het onderzoek Trends in Digitale Media is in december 2012 voor de vierde keer uitgevoerd. De steekproef afkomstig uit het GfK online panel bestaat uit 854 Nederlanders van 13 jaar en ouder die gebruik maken van internet en is representatief voor deze groep (87 procent van de bevolking 13+).

Bron: SPOT

Bericht delen