Article header image

'Suzanne Bosman is vakvrouw'

Suzanne Bosman nam vrijdag afscheid bij RTL Nieuws. Vanaf 1 januari is ze bij AVROTROS presentator van EenVandaag, op radio en tv. RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar prijst haar vakmanschap in een column.

“In de veertien jaar dat ze ons mocht vertellen wat de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen van de dag waren, heeft ze dat zonder enige uitzondering met een zeldzame betrokkenheid en professionaliteit gedaan. Zij heeft het voor elkaar gekregen om telkens weer beter te worden in haar vak. Een bijna bizarre prestatie, wetend dat ze al goed was toen ze in 1999 bij ons kwam.”

“Het overdragen van informatie naar de kijker op een manier dat het kwartje ook gelijk valt, is uitermate ingewikkeld. Bosman kan dat heel goed. Zij heeft dit proces gesublimeerd. Ze presenteert technisch zo perfect, dat het bijna niet te verbeteren valt.”

“Suzanne Bosman is een van de warmste mensen met wie ik heb mogen werken. Vol emoties, zo betrokken. Alleen, een RTL Nieuws-lezer is neutraal. De kijker heeft dan ook bijna nooit een mening van haar gezicht kunnen aflezen.”

Bron: RTL Nieuws

Bericht delen