Dinsdag 16 januari 2018

Sport1 verwerft rechten MotoGP

Sport1 heeft voor de komende twee seizoenen de rechten verworven van de MotoGP. Vanaf 20 maart zendt de zender alle MotoGP, Moto2 en 125cc/Moto3 trainingen, kwalificaties en races rechtstreeks uit. Ook de TT van Assen is live bij Sport1 te zien.

Eerder werd al bekend dat de betaalzender zijn zinnen had gezet op de uitzendrechten van de MotoGP. Deze belangrijkste motorsport wedstrijden waren niet live op een Nederlandse televisiezender te zien. RTL Nederland stopte uit kostenbesparing met het uitzenden van de MotoGP.

Will Moerer, general manager Sport1: “Het is mooi dat we onze abonnees naast voetbal, golf, tennis en NBA basketball weer een grote sport kunnen aanbieden. De vele motorsportliefhebbers in Nederland krijgen dit seizoen de kans om alles van dichtbij mee te maken. De rode draad dit seizoen zal ongetwijfeld het verhaal zijn van negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi, die in de MotoGP de overstap heeft gemaakt van Yamaha naar Ducati. Uiteraard zullen we ook meer dan speciale aandacht hebben voor onze landgenoot Jasper Iwema. Het belooft een mooi en spectaculair seizoen te worden.”

Bron: Sport1/Broadcast Magazine

Bericht delen