Dinsdag 16 januari 2018

Spoorloos wint Britse tv-prijs

KRO’s Spoorloos is al meer dan twintig jaar te zien op de Nederlandse televisie. Toch is de rek er nog niet uit. Ook in het buitenland niet, waar het format al meerdere keren in de prijzen viel. Deze week werd de Britse versie bekroond in de categorie Best Popular Factual tijdens de Royal Television Society Awards.

De jury was uitermate positief over het format, dat in Groot-Brittannië bekend staat als Long Lost Family: ‘Long Lost Family is a brilliantly made programme, demonstrating best-in-class story-telling skills with a wonderfully warm and moving quality.’ Taco Rijssemus, directeur Media bij de KRO: “We zijn trots dat Spoorloos, één van onze best scorende factual entertainment formats, zo’n eervolle prijs krijgt.”

In 2009 en 2010 viel Spoorloos ook al in de prijzen. In Finland werd het in die jaren onderscheiden met de zogeheten Venla Award. Programma’s gebaseerd op het format van Spoorloos zijn ook te zien in Australië, Verenigde Staten, Spanje, Denemarken, Estland, Finland, Duitsland, Zweden, België, Noorwegen en Polen.

Bron: Absolutely Independent/Broadcast Magazine

Bericht delen