Dinsdag 16 januari 2018

Speciale uitzending NOS Antillen 10-10-10

De NOS brengt de feestelijkheden en gebeurtenissen in beeld rondom de opheffing van de Nederlandse Antillen als land. In een ruim veertig minuten durend programma wordt de kijker bijgepraat over één van de grootste staatkundige hervormingen in de geschiedenis van Nederland. Het tweedaagse bezoek van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima aan Curaçao in het kader van deze mijlpaal vormt de ‘oranje draad’ in het programma.

Het Koninklijk paar is onder meer aanwezig bij de laatste Statenvergadering van de Nederlandse Antillen en de festiviteiten rondom het strijken van de vlag van de Nederlandse Antillen op het Brionplein in hartje Willemstad. Verder staat het antwoord op de vraag “Wat betekent deze historische gebeurtenis voor de  bewoners van de eilanden Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius en Sint-Maarten, maar ook voor Nederland en de Nederlanders?” centraal.

Rob Trip presenteert het programma. In de studio in Hilversum zijn Glenn Helberg, voorzitter van het Overlegorgaan Caraïbische Nederlanders (OCaN) en Gert Oostindie (hoogleraar Caraïbische Geschiedenis aan het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde in Leiden) te gast. Tijdens de uitzending wordt geschakeld met verslaggever Gerri Eickhof, die in de Curaçaose hoofdstad is om verslag te doen van festiviteiten en actualiteiten.

Bron: NOS/Broadcast Magazine 

Bericht delen