Seniorenzender ONS behaalt hoge kijkcijfers in corona-tijd
donderdag 19 maart 2020

Seniorenzender ONS behaalt hoge kijkcijfers in corona-tijd

Nostalgische seniorenzender ONS behaalt sinds het toenemen van de corona-maatregelen in Nederland hoge kijkcijfers. Afgelopen zaterdag bereikte de zender bijvoorbeeld 427.000 kijkers, het hoogste bereik van 2020. Ouderen verlangen tussen al het corona-nieuws steeds meer naar een alternatief op televisie.

Nu de corona-maatregelen van de overheid steeds strikter worden, neemt het aantal Nederlanders dat voor de televisie kruipt gestaag toe. Niet alleen Netflix is in trek, ook de kleinere themakanalen groeien in populariteit. Bij nostalgische televisiezender ONS stegen de kijkcijfers de afgelopen dagen mee in deze trend. Waar normaal gesproken zo’n 300.000 tot 350.000 kijkers de zender weten te vinden op een gemiddelde zaterdag, stemden afgelopen zaterdag maar liefst 427.000 mensen op ONS af.

ONS wijdt de stijging in kijkcijfers aan de grote behoefte van kijkers aan nostalgie en ontspanning tegenover het nieuws over de corona-verspreiding. Veel klassiekers uit de televisiegeschiedenis zijn bij ONS terug te zien. Zoals bijvoorbeeld Medisch Centrum West, Wordt U al Geholpen? en The Flying Doctors. Binnenkort keren ook bekende titels als de comedy Hi-de-Hi! en de dramaserie Ballykissangel terug op deze zender.

Sinds september 2015 is ONS te zien op de Nederlandse televisie. Het kanaal is een voortzetting van de nostalgische zender NostalgieNet en is beschikbaar voor ruim 5 miljoen huishoudens.

Bron: ONS/BM

Bericht delen