SBS6 stopt na 20 jaar met Wegmisbruikers
zaterdag 12 december 2020

SBS6 stopt na 20 jaar met Wegmisbruikers

Twintig jaar lang was het vaste prik op SBS6: het programma Wegmisbruikers. Vanaf maart is dat niet meer het geval en stopt het programma ermee. Dat heeft Talpa Network bekendgemaakt. Omdat het programma verdwijnt, moet presentator André van der Toorn vertrekken.

Van der Toorn is sinds de start in 2000 het gezicht van het programma. Samen met voormalig landelijk verkeersofficier Koos Spee volgt hij in Wegmisbruikers de verkeerspolitie.

Het 25ste seizoen van de serie werd begin dit jaar uitgezonden. Dit blijkt nu tevens het laatste. Eind oktober maakte Spee al bekend op Twitter dat er voorlopig geen nieuw seizoen zou komen vanwege corona. De cameraploegen konden namelijk niet meerijden met politieagenten. Nu spreekt Talpa van ‘een wijziging in de programmatische koers’.

“Ik vind het jammer dat het stopt, maar kijk met groot plezier terug op de afgelopen 20 jaar bij SBS6 en zie ernaar uit om volgend jaar met volle energie nieuwe uitdagingen aan te gaan”, zegt Van der Toorn. Marco Louwerens, directeur Televisie van Talpa Network, voegt daar aan toe: “Wij bedanken André voor de meer dan prettige samenwerking en voor alle bijzondere programma’s die hij onze zender heeft gebracht. Ik wens hem heel veel succes bij alles wat hij straks gaat ondernemen.”

Van der Toorn presenteerde ook de programma’s Verboden in te rijden, De Gevaarlijkste Wegen van Nederland, De Alarmcentrale en Van Onze Centen.

Bron: NOS/BM

Bericht delen