Dinsdag 16 januari 2018

SBS 6 staat stil bij ramp MH17

Een jaar na de MH17-ramp blikt SBS 6 terug op deze gebeurtenis, in een speciale uitzending van Hart van Nederland en met een documentaire van Jessica Villerius. Vanuit verschillende perspectieven wordt de impact belicht die deze ramp heeft op betrokkenen.

Zowel nabestaanden, als deskundigen die toentertijd ter plaatse waren, kijken terug op de ramp. Op 15 juli is de Hart van Nederland-special MH17: Het dorp dat zes mensen verloor bij SBS 6 te zien om 20.30 uur, gevolgd door de MH17-documentaire Werken op de rampplek om 21.30 uur.

Een jaar geleden stortte toestel MH17 van Malaysia Airlines neer in Oekraïne. Bij deze ramp kwamen bijna 300 mensen om het leven, waaronder een gezin met vier kinderen. Het dorpje Neerkant, waar dit Brabantse gezin woonde, was geschokt door dit onvoorstelbare nieuws.

In de Hart van Nederland-special: MH17: Het dorp dat zes mensen verloor spreekt verslaggever Berith Senders met mensen uit hun omgeving; hartsvrienden van de ouders en de kinderen, de buren van het gezin, een juf, klasgenootjes en de burgemeester van het dorp vertellen hoe zij omgaan met het verlies.

Na de Hart van Nederland-special wordt de MH17-documentaire Werken op de rampplek uitgezonden, waarin professionals van politie, justitie en defensie aan het woord komen. Ook journalisten en fotografen die als eerste op de rampplek arriveerden, vertellen wat zij daar aantroffen. De professionals zochten dag in, dag uit naar menselijke resten om alle 193 overleden Nederlanders te identificeren.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen