Article header image

RTL Z viert tien jarig bestaan

RTL Z bestaat vandaag precies tien jaar. De zender viert dit met een speciale programmering vandaag en een verkiezing van de Z-man en Z-vrouw van het decennium en met de organisatie van het RTL Z Decennium Gala in september.

De programmering staat vandaag deels in het teken van het tienjarig bestaan. Elk uur zijn er, als afsluiter van de reguliere nieuwsbulletins, korte filmpjes te zien waarin steeds één onderwerp centraal staat. Onderwerpen die voor een belangrijk deel het nieuws en de financieel-economische berichtgeving van de voorbije tien jaar hebben bepaald. Op die manier wordt een (financieel-economisch) tijdsbeeld geschetst van het afgelopen decennium.

RTL Z staat ook verderop in dit jaar op verschillende manieren en momenten stil bij het tienjarig bestaan. Zo is er een verkiezing van Z-man en Z-vrouw van het decennium. Kijkers worden vanaf medio juli opgeroepen te stemmen op een aantal vooraf door de Z-redactie geselecteerde kandidaten. De winnaars worden bekendgemaakt op het RTL Z Decennium Gala, dat plaatsvindt op 15 september.

De zender begon met één uitzending per dag, maar al na een paar maanden verzorgde de redactie elk uur een nieuw bulletin. RTL Z was eerst te zien op RTL 5. In augustus 2005 werden de uitzendingen verplaatst naar RTL 7. Begonnen als strikt financieel-economische zender ontwikkelde RTL Z zich al vrij snel tot een brede, algemene nieuwszender, met een focus op zakelijk nieuws.

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen