Article header image

RTL Z ook te ontvangen via CanalDigitaal

Vanaf dinsdag is RTL Z ook via satelliet te ontvangen, voor iedere CanalDigitaal-abonnee met een BasisHD-pakket of een uitgebreider pakket. RTL Z is bij CanalDigitaal te zien op kanaal 13. Met deze toevoeging is de televisiezender in 87 procent van de Nederlandse huishoudens te ontvangen.

Naast de uitbereiding op satelliet heeft RTL Z recent overeenstemming bereikt met NL Kabel, de branchevereniging van Nederlandse kabelbedrijven. Hiermee is RTL Z sinds begin dit jaar ook bij diverse kleinere kabelaars in het land te ontvangen.

Marco Louwerens, zenderdirecteur RTL Z: “We weten uit reacties van trouwe RTL Z-kijkers dat velen op distributie via de satelliet zitten te wachten. We zijn dan ook erg blij dat er nu overeenstemming is met CanalDigitaal en een grote groep kijkers RTL Z weer in hun lijst kan zetten.”

Op 7 september vorig jaar startte RTL Z als vijfde televisiezender van RTL Nederland, met als focus financieel-economisch nieuws en programma’s gericht op de ondernemende, ambitieuze kijker. Nieuws, Business, Finance, Tech en Life zijn de pijlers waarop RTL Z zich richt, niet alleen via tv maar ook via de website, de RTL Z app en events. De focus ligt daarbij op duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap. RTL Z onderzoekt de feiten en laat zien waar de kansen liggen. Dit alles onder de noemer: ‘business, not as usual’.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen