Article header image

RTL 4 koopt nieuwe format: The Audience

RTL heeft afgelopen week tijdens MIPTV in Cannes een nieuw format in de categorie hulp-tv aangekocht: The Audience. Dat meldt zenderbaas Erland Galjaard vrijdag in De Telegraaf. In The Audience krijgt iemand met een probleemof dilemma hulp van vijftig vreemden. Deze adviesgroep staat de kandidaat continu bij. “Dus ook op het werk of thuis, zelfs als de kandidaat in een klein flatje woont. En als het echt niet past, blijven er een paar buiten,” vertelt Galjaard.

Elke kandidaat worstelt met een ingrijpend dilemma. “Bijvoorbeeld of hij of zij van baan moet veranderen, wel of niet trouwen, hier blijven of emigreren, dat soort zaken. Het ziet er heel geestig uit. Moet je je voorstellen dat iemand met z’n partner thuis op de bank praat terwijl er vijftig mensen omheen staan.”

Galjaard heeft hoge verwachtingen. “Dit past prima bij RTL 4, dat inmiddels een traditie heeft opgebouwd met het helpen van mensen. Denk aan programma’s als Help, Mijn Man Is Klusser!, Obese, Gepest en Mijn Leven in Puin, om er maar een paar te noemen… We gaan nu bekijken hoe de Nederlandse versie er precies uit moet gaan zien. Ik hoop het programma dit najaar al op de buis te brengen, maar een goede cast is essentieel.”

Bron: Telegraaf

Bericht delen