Dinsdag 16 januari 2018

RTL 4 koopt format Married at First Sight

RTL 4 heeft de rechten voor Married At First Sight gekocht, een format dat eerder zeer goed bekeken is bij de Deense publieke zender DR3. Het format is van Red Arrow International en wordt in Nederland geproduceerd door Sultan Sushi.

In Married At First Sight wordt de gangbare volgorde in het aangaan van een relatie omgedraaid: daten wordt overslagen en ze starten met een serieus commitment. Een team van deskundigen koppelt singles, die met elkaar trouwen en daarna (minimaal) een maand samenleven. Er is vooraf geen kennismaking. In Denemarken zijn twee van de drie stellen nog steeds samen.

Nadat eerst uitvoerig met familie en vrienden is gesproken, is deelname aan het programma een feit. Vervolgens bekijkt het team van experts (een psycholoog, een antropoloog, een seksuoloog en een dominee) bij alle aanmeldingen welke combinaties de meeste kans van slagen hebben. Zij doen dit door middel van tests, gesprekken en huisbezoek. Daarna breekt voor (alleen) deze kandidaten de grote dag aan, gevolgd door de serieuze relatie die ze graag willen. Dit alles wordt op een documentaire-achtige wijze met de camera gevolgd.

Married At First Sight is in de eerste helft van 2014 bij RTL 4 te zien.
In Denemarken werd het programma-idee eerst sceptisch ontvangen maar dit sloeg met het zien van de eerste uitzending om in een positieve houding. Het format is daarna aan verschillende landen verkocht.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen