Woensdag 17 januari 2018

Roelof Hemmen verlaat RTL Nieuws

Presentator Roelof Hemmen (53) vertrekt bij RTL Nieuws. Dit maakt hij maandag bekend in zijn laatste column op de site van RTL Nieuws. Hemmen geeft hierin aan zijn baan op te zeggen om ruimte te creëren voor nieuwe activiteiten en zich meer toe te kunnen leggen op zijn radiowerkzaamheden.

Dat betreft bijvoorbeeld het presenteren van zijn radioshow bij BNR Nieuwsradio. Op 27 mei presenteert hij voor de laatste keer bij RTL Nieuws.

Sinds 2000 is Roelof Hemmen presentator bij RTL Nieuws. De laatste jaren vormt hij samen met Daphne Lammers een van de vaste presentatieduo’s, naast Merel Westrik en Antoin Peeters. Zijn carrière bij de nieuwsorganisatie startte hij in 1993, eerst als bureauredacteur, later als algemeen verslaggever, parlementair verslaggever en presentator.

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: “RTL Nieuws en Hemmen trekken al heel lang samen op. En dan doet scheiden een beetje pijn. Onze dank voor alles wat Hemmen in al die jaren voor onze nieuwsorganisatie heeft gedaan is bijzonder groot. Ik wens hem dan ook het allerbeste bij alles wat er op zijn pad gaat komen.”

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen