Dinsdag 16 januari 2018

Ramses wint drie TV-Beelden

De dramaserie Ramses van AVROTROS heeft maandagavond in Amsterdam drie TV-Beelden in de wacht gesleept. De serie over Ramses Shaffy verzilverde drie van de vier nominaties en kreeg onder meer de prijs voor beste dramaserie. Hoofdrolspeler Maarten Heijmans won daarnaast in de categorie beste hoofdrol.

Noortje Herlaar won de tv-prijs voor haar bijrol. Ramses nam het in de belangrijke categorie beste dramaserie op tegen Divorce van RTL 4 en Hollands Hoop van de publieke omroepen NTR, VARA en VPRO.

Everybody Dance Now werd verkozen tot beste grote showprogramma, waarin ook Holland’s Got Talent en DWDD University genomineerd waren. Utopia kreeg een prijs voor beste nieuwe format. Martijn Krabbé kreeg een TV-Beeld in de categorie beste presentator en versloeg daarmee de overige genomineerden Humberto Tan, Johnny de Mol en Matthijs van Nieuwkerk.

De opzet van de TV-Beelden is vergelijkbaar met de Emmy’s of de Oscars: vakgenoten bepalen wie er wint. Groot verschil is dat de TV-Beelden nog relatief onbekend zijn. Eerst heetten ze de Gouden Beelden (1996-2006) en toen de Beeld en Geluid Awards (2007-2012), en sinds vorig jaar de TV-Beelden.

Een samenvatting wordt later beperkt uitgezonden: op donderdag om 22.00 uur en vrijdag om 21.00 uur op de evenementenkanalen van hoofdsponsor Ziggo en van UPC.

De complete uitslag is als volgt:

BESTE NIEUWE FORMAT
Utopia

BESTE AMUSEMENT
Wie is de Mol?

BESTE GROTE SHOWPROGRAMMA
Everybody Dance Now

BESTE REALITY
Project P: Stop het pesten

BESTE ACTUELE PROGRAMMA
Pauw – Frans Timmermans

BESTE REPORTAGE en DOCUMENTAIRE(PROGRAMMA)
De Muur

BESTE JEUGDPROGRAMMA
De BZT Show

BESTE DRAMASERIE
Ramses

BESTE HOOFDROL (M/V)
Maarten Heijmans (Ramses)

BESTE BIJROL (M/V)
Noortje Herlaar (Ramses)

BESTE PRESENTATOR M/V
Martijn Krabbé

BESTE ‘MADE FOR WEB’
Marokkaan Geeft Rijles

BESTE SECOND SCREEN CONCEPT
GTST 5000 app

BESTE SPONSORFIT
Roy Donders: Meer Dan Stylist Van Het Zuiden i.s.m. Jumbo

BEELD EN GELUID OEUVRE AWARD
Ria Bremer

Bron: Broadcast Magazine/TV-Beelden

Bericht delen