Prooi van Dick Maas blijkt kaskraker in China
maandag 25 maart 2019

Prooi van Dick Maas blijkt kaskraker in China

De Nederlandse film Prooi is een succes in China: de thriller van Dick Maas eindigde op de vijfde plek van best bezochte films van de afgelopen week.

Volgens Ent Group, dat de bezoekcijfers in China meet, trok Prooi in drie dagen ruim 1,1 miljoen Chinezen naar de bioscoop. De film haalde daarmee zo’n 4,4 miljoen euro op. Vorige week werd bekend dat Prooi een grootschalige release kreeg in China, iets dat meestal alleen weggelegd is voor Chinese films en Amerikaanse blockbusters. De film draaide dit weekend in ongeveer 4.000 Chinese bioscopen.

Prooi gaat over een grote agressieve leeuw die Amsterdam onveilig maakt. De thriller is geregisseerd en geschreven door Dick Maas. De hoofdrollen worden vertolkt door Sophie van Winden, Julian Looman, Mark Frost en Rienus Krul. Dick Maas zal weinig incasseren wegens het succes, de rechten zijn voor een bescheiden bedrag verkocht aan de Chinese distributeur China Film Group Corporation door sales agent Danielle Raaphorst van Incredible Film.

De film ging in 2016 in première in de Nederlandse bioscopen, maar sloeg niet aan: het bezoekersaantal bleef in Nederland steken op zo’n 30.000.

Bron: NOS/BM

Bericht delen