Dinsdag 16 januari 2018

PowNed voor de rechter

Jochem Gerrits, oud-bestuurslid van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, sleept omroep PowNed voor het gerecht. Gerrits claimt dat hij in het programma PowNews valselijk beschuldigd is van corruptie. Naast de eis tot intrekken van de beschuldigingen van het programma overweegt hij ook een schadeclaim bij de omroep.

In een interview in De Telegraaf zegt Gerrits dat hij, in de uitzending van het programma PowNews op 30 november vorig jaar, door knip- en plakwerk van een telefoongesprek volledig verkeerd is neergezet. In het telefoongesprek dat in het programma te horen was, zou de toen nog Buma-bestuurder een muzikant uitkering van muziekrechten hebben toegezegd als hij zelf ook een deel kreeg. “Iedereen ging met het verhaal aan de haal, terwijl er werkelijk niets van klopte”, aldus Gerrits in de krant.

Dominique Weesie, presentator van het programma PowNews, laat aan Shownieuws weten tot op heden nog geen dagvaarding te hebben ontvangen. “Als die komt dan zien wij de rechtszaak met vertrouwen tegemoet.”

Bron: Shownieuws/De Telegraaf

Bericht delen