Pop Media Prijs 2020 voor Beste Zangers
zondag 17 januari 2021

Pop Media Prijs 2020 voor Beste Zangers

Het tv-programma Beste Zangers van AVROTROS is de winnaar van de Pop Media Prijs 2020. De prijs werd zaterdag uitgereikt op ESNS. Volgens de jury zetten de makers de muziek centraal in het tv-programma, ‘waar het om liedjes en niet de beroemdheid van een artiest gaat’.

De jury: ‘Het dertiende seizoen van het AVROTROS-programma Beste Zangers leverde behalve veel tranen bij de optredende artiesten ook onvergetelijke muzikale momenten op. Tabitha, Stef Bos, Milow en Miss Montreal mogen dan uit andere muzikale werelden komen, ze ontroerden met vertolkingen van elkaars werk en schonken zo veel liedjes een nieuw leven. Er klonk in Beste Zangers dit jaar meer dan ooit een grote liefde voor muziek.’

‘Het frappante is, en daarvoor verdient de redactie die dit curieuze gezelschap bij elkaar heeft gebracht alle hulde: je hoeft niet van de artiesten in Beste Zangers te houden om toch geraakt te worden door de kracht van een liedje. Dat is knap, dat verdient bewondering, dat verdient een Pop Media Prijs. Beste Zangers, van harte.’

De andere genomineerden voor de prijs waren de driedelige documentaire Famke Next over zangeres Famke Louise en XTC – Een Biografie, geschreven door journalisten Philippus Zandstra en Wietse Pottjewijd. Aan de Pop Media Prijs is een geldbedrag verbonden van 3.000 euro.

Pop Media Prijs
De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een maker waarbij in het bijzonder wordt gelet op teksten en audiovisuele uitingen over aan popmuziek gerelateerde zaken die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt. Kandidaten zijn individuen, initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film of fotografie.

De jury bestond dit jaar uit Gijsbert Kamer (popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Matthijs van Duijvenbode (muzikant en artiest-manager), Lisa de Jongh (Patronaat & Welcome to the Village), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Yolanda Ulger (Universal) en Atze de Vrieze (VPRO 3voor12).

Bron: ESNS/BM

Bericht delen