Politie Den Haag maakt excuses voor ‘NOS = Fake News’-spandoek
woensdag 27 januari 2021

Politie Den Haag maakt excuses voor ‘NOS = Fake News’-spandoek

De politie-eenheid Den Haag heeft excuses gemaakt voor een spandoek met de tekst ‘NOS = Fake News’, dat in een Haags politiekantoor hing. De politie schrijft in een verklaring op Twitter dat het om een in beslag genomen spandoek ging.

‘Dit had niet opgehangen mogen worden. Daarvoor bieden wij onze excuses aan. Dit is niet waar wij als politie voor staan’, aldus de politie-eenheid.

Ruud van Es, teamchef van de politie Den Haag, plaatste een foto van een bos tulpen op zijn Twitter-pagina. “Door inwoners van ons gebied zijn vandaag vele steunbetuigingen en bloemen gebracht om ons een hart onder de riem te steken”, schreef hij bij de foto. Op de achtergrond was het spandoek dat aan een muur van het kantoor hing te zien.

Kort daarna werd de tweet verwijderd en vervangen door een bericht met een andere foto waarop het spandoek niet zichtbaar was.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van de NOS, noemt het voorval in een reactie aan Nu.nl buitengewoon onplezierig. “Maar het is verwijderd, de politie heeft zijn excuses aangeboden en ik ben heel blij met hun snelle reactie. We vonden het heel vervelend, en dat vond de politie ook.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen