Dinsdag 16 januari 2018

Oranje Top 30 beschikbaar voor lokale omroepen

Aan de hand van gegevens van het bedrijf GfK Retail and Technology Benelux wordt elke week de Oranje Top 30 samengesteld. Daarbij maakt men gebruik van actuele verkoopcijfers, downloadcijfers en streams van het Nederlandstalige lied.

De Oranje Top 30 is inmiddels de enige Nederlandse hitlijst die nog landelijk op televisie en radio wordt uitgezonden. Meerdere lokale omroepen hebben TV Oranje gevraagd of ze op zowel televisie als radio wekelijks de Oranje Top 30 mogen gaan uitzenden. De directie van TV Oranje heeft besloten dat hieraan gehoor kan worden gegeven. Dat zou kunnen door het complete televisieprogramma per FTP gratis toegankelijk te maken, zodanig dat het één op één door lokale televisiezenders kan worden uitgezonden. Voor de samenstelling en uitzending van de Oranje Top 30 op de lokale radiozenders zouden de programmamakers wekelijks en tijdig kunnen worden voorzien van de actuele hitlijst.

Voordat hierover definitieve beslissingen worden genomen, zou TV Oranje graag van zoveel mogelijk lokale omroepen horen of er voor deze gratis dienst belangstelling bestaat. Het verzoek aan de lokale omroepen is om dat voor 14 december 2012 aan TV Oranje kenbaar te maken via muziek@oranjetop30.nl.

Van belang is dat de Oranje Top 30 zonder sponsoring en reclame wordt aangeleverd en door een lokale omroep eventueel kan worden voorzien van een sponsor. Dit is volgens TV Oranje mediawettelijk toegestaan omdat het een cultureel muziekprogramma betreft. Uiteraard komen in dat geval de opbrengsten van deze sponsoring volledig ten gunste van de betreffende lokale omroep.

Bron: TV Oranje

Bericht delen