Article header image

Olaf Koens voor RTL Nieuws naar Midden-Oosten

Olaf Koens wordt de nieuwe correspondent in het Midden-Oosten voor RTL Nieuws. Dit najaar volgt hij Roel Geeraedts op, die naar Nederland terugkeert. Koens (29) is sinds 2011 freelance correspondent voor RTL Nieuws in Moskou, sinds 2013 ook voor de Volkskrant. Hij deed onder meer verslag van de herverkiezing van Poetin, de annexatie van de Krim en het neerhalen van de MH17.

Eerder dit jaar werd Koens verkozen tot Journalist van het Jaar 2014. Olaf gaat zich net als de huidige correspondent vestigen in Tel Aviv, maar doet verslag uit de hele regio. Koens: “Met deze baan gaat een langgekoesterde droom in vervulling. Na tropenjaren in Rusland is het tijd voor verandering. Een andere standplaats, een andere taal, een andere dynamiek. Het correspondentschap in het Midden-Oosten is een van de zwaarste posten in de journalistiek. Het wordt rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Ik kijk er ontzettend naar uit om voor RTL Nieuws, op alle mogelijke platformen, op een betrokken en persoonlijke manier verslag te doen. Van Beirut tot Bagdad, van Tripoli tot Tel-Aviv. Onbevooroordeeld, met oog voor de grote lijnen en het detail.”

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: “Olaf is een journalist die -onverschrokken- overal op af stapt. Hij heeft het karakter om één van de moeilijkste regio’s ter wereld aan te kunnen. En het talent om juist díe verhalen te vertellen die het wespennest Midden-Oosten behapbaar maken. Via tv-verhalen, kruisgesprekken én een onuitputtelijke online aanwezigheid. In Olaf hebben we een waardige opvolger voor Roel Geeraedts en Conny Mus gevonden.”

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen