Article header image

NOS’ nieuwsmakers geportretteerd

Het zal weinig kijkers en luisteraars zijn ontgaan dat drie NOS-programma’s in deze januarimaand jubileerden: het NOS Journaal (zestig jaar), NOS Jeugdjournaal (35 jaar) en Met Het Oog Op Morgen (veertig jaar). Van elk van deze programma’s portretteert Broadcast Magazine deze maand een eindredacteur in woord en beeld.

Rob van Trier, Lars Hulshof en Klaas Treurniet komen uitgebreid aan het woord. “Natuurlijk bestaat het Jeugdjournaal over vijf jaar nog. Als ik kijk naar wat we allemaal doen, dan is het alleen maar meer geworden. We maken nu ook iedere ochtend een zeer goed bekeken journaal, we ontwikkelen lesmateriaal voor scholen, we zijn online overal aanwezig. En nog altijd scoren we hoge kijkcijfers met onze tv-uitzendingen,” constateert Van Trier.

Hulshof: “Mensen zeggen vaak dat Het Oog niet verandert, maar als je naar een uitzending van tien, vijftien jaar geleden luistert, dan is er best veel veranderd. Maar ik geef toe: dat gaat allemaal heel geleidelijk, wij zullen niet zo’n enorme make-over krijgen als het Radio 1 Journaal net heeft ondergaan.” Klaas Treurniet: “Critici zeggen weleens dat we het Journaal te veel opleuken, maar daar herken ik me niet in. Waar ik me wel in herken, is dat we soms lucht in een zware uitzending blazen.”

Het complete verhaal met de drie eindredacteuren is te lezen in Broadcast Magazine 351. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen