NOS Journaal om 20.00 uur met gebarentolk vanwege coronavirus
donderdag 12 maart 2020

NOS Journaal om 20.00 uur met gebarentolk vanwege coronavirus

Het NOS Journaal van 20.00 uur wordt vanaf donderdagavond voorlopig elke dag voor doven en slechthorenden met een gebarentolk uitgezonden op het themakanaal NPO Nieuws.

Dagelijks zijn er nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus, waarbij ook in Nederland maatregelen worden genomen om besmetting tegen te gaan. Om de groep Nederlanders die gebruik maakt van gebarentaal de ontwikkelingen zo goed mogelijk te kunnen laten volgen, heeft NPO met de Rijksoverheid afgesproken dat het NOS Journaal van 20.00 uur in elk geval gedurende de komende twee weken van een gebarentolk wordt voorzien. Dit journaal biedt dagelijks een uitgebreid overzicht van actuele informatie over het coronavirus, handelingsperspectieven en mogelijke maatregelen die in binnen- en buitenland worden genomen.

Het NOS Journaal met gebarentolk is te zien op NPO Nieuws, bij KPN te vinden op kanaal 43, bij Ziggo op kanaal 501 en bij T-Mobile op kanaal 260. NPO Nieuws is ook online te zien via NPO Start en daar tevens later terug kijken.

Bron: NPO/BM

Bericht delen