dinsdag 16 januari 2018

Nominaties Nipkowschijf bekend

De jury van de Nipkowschijf heeft woensdagmiddag de nominaties voor 2014 vastgesteld. In DWDD maakten de juryleden de volgende genomineerden bekend: Ramses, de serie over de artiest Ramses Shaffy (AVRO), De bergen achter Sotsji van Jelle Brandt Corstius (VPRO) en De Kwis met Paul de Leeuw (VARA).

Daarnaast heeft de jury besloten een Ere Nipkowschijf toe te kennen aan de reeks Zomergasten van de VPRO, die al sinds 1988 wordt uitgezonden met wisselende presentatoren. RTL Late Night met Humberto Tan (RTL 4) krijgt een eervolle vermelding.

De nominaties voor de Zilveren Reissmicrofoon 2014 gaan naar de ochtendshow Evers Staat Op van Edwin Evers (Radio 538), Timur Open Radio van BNN (3FM) en De Hoorspelfabriek, uitgezonden door de NTR. Daarnaast kent de jury een Ere Reissmicrofoon toe aan het radio-oeuvre van Clairy Polak, die onder meer de radioprogramma’s De Klassieken, Met het Oog op Morgen, Het Filosofisch Kwintet en De Waan van de Dag heeft gepresenteerd.

De jury bestaat in 2014 uit Hans Beerekamp (NRC Handelsblad), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant), Angela de Jong (AD), Vincent Smits (Het Parool), Erik Klap (Broadcast Magazine), Walter van der Kooi (de Groene), Willem Pekelder (Trouw), Roeland van Zeijst (Broadcast Magazine), Ron Vergouwen (Radio 1) en Henk van Gelder (freelance).

De uitreiking vindt plaats op woensdagmiddag 4 juni 2014 in De Vorstin in Hilversum. Enkele uren vóór deze uitreiking zal genoemde jury in een extra zitting bepalen wie van de genomineerden zal worden gelauwerd. De uitreiking begint om 15.30 uur en bezoekers zijn van harte welkom. De Nipkowschijf-uitreiking wordt mogelijk gemaakt door Broadcast Magazine, Gemeente Hilversum en Ziggo.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen