Dinsdag 16 januari 2018

Nominaties Gouden Kalveren bekend

Maandagavond zijn tijdens de Talkshow van het 30ste Nederlands Film Festival de nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Kalveren, de Grote Prijs van de Nederlandse film 2010. De Gouden Kalveren jury, onder leiding van juryvoorzitter Pieter Broertjes, presenteerde de genomineerden voor Beste Korte Documentaire, Beste Lange Documentaire, Beste Korte Film en Beste Televisiefilm.

De nominaties voor de Gouden Kalveren in de overige categorieën worden morgenavond, dinsdag 28 september, tijdens de Talkshow van Claudia de Breij van 22.30-23.30 uur in het Festivalpaviljoen op de Neude, bekendgemaakt. Tevens vindt dan de bekendmaking van de nominaties voor de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek en de uitreiking van de MovieSquad NFF Award plaats.

De nominaties voor de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film 2010 (op alfabetische volgorde van titel) zijn:

Beste Korte Documentaire
Drona & ik van Catherine van Campen
Shades of grey van Saskia van den Heuvel
Weapon of war van Femke van Velzen en Ilse van Velzen

Beste Lange Documentaire

Farewell van Ditteke Mensink
The player van John Appel
The rainbow warriors of Waiheke Island van Suzanne Raes

Beste Korte Film

Bukowski van Daan Bakker
De maan is kapot van Arno Dierickx
Red-end and the seemingly symbiotic society van Robin Noorda en Bethany de Forest

Beste Televisiefilm
Finnemans van Thomas Korthals Altes
Mama van Sanne Vogel en Beri Shalmashi
Proces van Jenneke Boeijink

De Gouden Kalveren worden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film op vrijdag 1 oktober van 20.00-22.00 uur in de Stadsschouwburg Utrecht. De presentatie is in handen van Claudia de Breij.

De Gouden Kalveren worden in totaal in zeventien categorieën uitgereikt: Beste Montage, Beste Production Design, Beste Muziek, Beste Geluid, Beste Camera, Beste Korte Film, Beste Televisiefilm, Beste Korte Documentaire, Beste Lange Documentaire, Beste Mannelijke Bijrol, Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Acteur, Beste Actrice, Beste Scenario, Beste Regie, Beste Lange Speelfilm en de Speciale Juryprijs. Voor de Speciale Juryprijs worden geen nominaties toegekend.

Tijdens het Gala van de Nederlandse Film wordt ook het Gouden Kalf voor de Film1 Publieksprijs uitgereikt aan de speelfilm met de hoogste waardering van de festivalbezoekers.

De VPRO doet live verslag van de uitreiking van de Gouden Kalveren om 20.30-21.55 uur op Nederland 3. De presentatie van de uitzending is in handen van Daphne Bunskoek en Thomas van Luyn. De uitreiking is ook live te volgen op www.filmfestival.nl.

Bron: NFF

Bericht delen