Woensdag 17 januari 2018

Nobelprijswinnaar Feringa bij RTL Z

Op maandag 5 december zendt RTL Z een uitgebreid en exclusief interview uit met Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Voor het tv-programma Van Liempt, Een op Een kreeg presentator Paul van Liempt een uitgebreide rondleiding in het Groningse laboratorium van Feringa.

Op zaterdag 10 december ontvangt de wetenschapper in Stockholm de Nobelprijs voor de scheikunde, vanwege zijn baanbrekende werk aan de ontwikkeling van de eerste moleculaire motor. Feringa’s roem reikt inmiddels verder dan Nederland. Tijdens een bezoek aan China werd hij onthaald als een popster en honderden meisjes wilden selfies maken met hem.

Tijdens het interview met Paul Van Liempt doet Feringa nog een uitdrukkelijke oproep aan de politiek: “Onze taak is om jonge talenten te confronteren met de grenzen van het weten en op te leiden met de allernieuwste technieken en mogelijkheden. Dit alles zodat zij de komende dertig jaar kunnen realiseren wat aan innovatie in onze maatschappij nodig is. Ik denk dat er door de politiek onderschat wordt hoe belangrijk het is dat wij onze jonge mensen opleiden op dat gebied en dat we kunnen concurreren met andere landen waar ze dat ook doen: Amerika, Japan en China.’’

Het hele interview met Prof. Dr. Ben Feringa is te zien in Van Liempt, Een op Een, op maandag 5 december om 22.30 uur bij RTL Z.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

 

Bericht delen