woensdag 17 januari 2018

Nieuwe thrillerreeks Grenslanders bij AVROTROS en Eén

Koen De Bouw en Jasmine Sendar spelen de hoofdrollen in Grenslanders, een nieuwe fictiereeks van AVROTROS en de Belgische zender Eén. De opnames starten begin volgend jaar. 

Grenslanders speelt zich af in de grensstreek van Zeeuws-Vlaanderen met West- en Oost-Vlaanderen. In deze thrillerreeks wordt een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumatiseerd aangetroffen in de polders van het Grensland tussen Vlaanderen en Nederland. Tara, een rechercheur uit Rotterdam, en Bert, een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd.

Grenslanders is een reeks naar een idee van Erik de Bruyn en Rik D’hiet. Het scenario werd gemaakt door Rik D’hiet, die eerder al onder meer de reeksen Flikken, Het goddelijke monster en De Ridder schreef. 

“Voor het heel geslaagde Als de dijken breken hadden we een enorm fijne samenwerking met Nederland, top dat we voor Grenslanders opnieuw met onze noorderburen kunnen samenwerken”, zegt Olivier Goris, netmanager van Eén. 

Grenslanders is een coproductie van Eyeworks Film & TV Drama en Column Film. De reeks komt tot stand met de steun van Screen Flanders en de Belgische Tax shelter maatregel en dankzij de bijdrage van het CoBO Fonds.

Bron: VRT/BM

Bericht delen