NewBe opent Vlaamse vestiging
donderdag 12 mei 2022

NewBe opent Vlaamse vestiging

Productiemaatschappij NewBe heeft een vestiging geopend aan de Brusselstraat in Antwerpen, met inmiddels twee Vlaamse series in productie en een bioscoopfilm in ontwikkeling.

NewBe wist afgelopen jaren in Nederland snel te groeien met titels als Meskina, de Misfit franchise, maar ook de reboot van Heartbreak High die in september wereldwijd bij Netflix uitkomt. De leiding van de Belgische vestiging is in handen van Jeroen Koopman en talent scout Milad Hosseingholikhan.

Uitbreiding naar het buitenland is op titelniveau voor NewBe al langer onderdeel van de strategie, NewBe België is de eerste fysieke vestiging buiten Nederland. Er wordt naar eigen zeggen ingespeeld op de verwachting van een intensivering in samenwerking tussen Vlaamse en Nederlandse marktpartijen en de vervagende landsgrenzen die de streamers met zich meebrengen.

Oprichter en eigenaar van NewBe, Jeroen Koopman: “Afgelopen tijd hebben we ons heel erg welkom gevoeld in de Vlaamse markt en vonden we een fijne aansluiting bij de verschillende marktpartijen. We kijken al jaren met veel aanzien naar de hoge kwaliteit en internationale uitstraling van Vlaamse producties. Daar willen we met deze stap meer van kunnen leren. Tegelijkertijd heeft NewBe in Nederland veel ervaring opgebouwd in het bereiken van de millennial en gen-z doelgroepen, waar we voelen dat ook in België groeiende behoefte aan is.

NewBe werkt vanuit België zowel aan remakes van Nederlandse titels, als originele titels voor de Vlaamse markt, fictie en non-fictie. In de executie worden NewBe’s producties in België gecoproduceerd met gerenommeerde Vlaamse productiehuizen.

Eind van de lente volgt een lanceringsfeest in Antwerpen waar later meer details over bekend gemaakt zullen worden.

Bron: NewBe/BM

Bericht delen