Dinsdag 16 januari 2018

Nederlandse tv-camera wint Emmy Award

De National Academy of Television Arts & Sciences (NATAS) heeft een ‘2010 Technical & Engineering Emmy Award’  toegekend aan Grass Valley voor haar LDK 8300 HD Live Super Slow Motion Camera Systeem. Dit camerasysteem is in zijn geheel ontwikkeld en geproduceerd in de Grass Valley camerafabriek in Breda. Voor de fabriek is dit de zesde Emmy Award.

De Nederlandse broadcast camera wordt sinds de introductie in 2008 over de hele wereld ingezet bij grote aantallen sportregistraties, entertainment programma’s en andere televisie uitzendingen. Highlights zijn onder meer de registraties van de Olympische Spelen in Beijing (2008), de Olympische Winter Spelen in Vancouver en de FIFA Worldcup voetbal in Zuid-Afrika. De camera is de facto de standaard voor HD Live Super Slow Motion beelden in Europa. De LDK 8300 kan in de volle HD resolutie opnemen, in meerdere HD formaten en vooral in meerdere hoge frame rates waardoor de hoogste kwaliteit slow-motion effecten mogelijk worden.

De Emmy wordt in januari uitgereikt op de CES Show 2011 in Las Vegas in de categorie ‘HD Super Slo-motion System for Acquisition, Recording and Playback for Broadcast Entertainment and Sports Production’. Deze onderscheiding brengt het Technical Emmy’s gewonnen door Grass Valley in de afgelopen vijftig jaar op zeventien stuks.

De LDK 8300 Super SloMo camera systeem kent een aantal unieke kenmerken. Zo is er de mogelijkheid om te registreren op 1x, 2x of 3x de snelheid en zowel in HD formaat 1080i als in 720p.

Bron: Grass Valley/Broadcast Magazine

Bericht delen