Nacht van de Popmuziek met Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis
zondag 1 november 2020

Nacht van de Popmuziek met Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis

In de Nacht van de Popmuziek 2020 biedt de NTR voor alweer de vijftiende keer, live op NPO 3, meer dan drie uur lang bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal voor popliefhebbers.

De Nacht van de Popmuziek 2020 is 14 november te volgen vanaf 22.25 uur op NPO 3. Het programma toont liveregistraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.

Dit jaar is er onder meer aandacht voor de Ierse meestergitarist Rory Gallagher, zangeres Nina Simone, de bands Kula Shaker, No Doubt en En Vogue, 75 jaar Metropole Orkest, de meest beluisterde nummers van de jaren 80, artiesten die dit jaar zijn overleden, zingende drummers, dat het 50 jaar geleden is dat Paranoid van Black Sabbath uitkwam en een bijzonder staaltje van Emerson, Lake & Palmer.

Dien een verzoeknummer in
In het programma is uiteraard volop aandacht voor de muzieksmaak van de kijker. Vanaf nu kan iedereen via nachtvandepopmuziek.nl zijn of haar favoriete nummer aanvragen uit een lijst van 36.000 live opnames, afkomstig uit het archief van VJ en verzamelaar Fenno Werkman. Aanvragen met het mooiste verhaal komen in de uitzending.

Bron: NTR/BM

Bericht delen