woensdag 17 januari 2018

Monic Hendrickx maakt presentatiedebuut in Kroongetuige

In het nieuwe RTL 4-programma Kroongetuige, dat dit najaar te zien zal zijn, kruipen negen BN’ers in de huid van rechercheur en proberen een moord in het Zweedse dorpje Öregrund op te lossen.

Zij nemen hun intrek in een afgelegen hotel nabij de plaats delict. Wat er precies gebeurd is weten ze niet. Ze moeten het doen met minieme aanwijzingen die in het mystieke Zweedse dorp zijn achtergebleven. 

Dag en nacht zijn de BN’ers in de greep van het misdaadverhaal, waarvan zij – in tegenstelling tot de kijker – niets hebben gezien. Elke aflevering begint met een aantal minuten fictie, waarin de kijker de dader bezig ziet. Eerst anoniem en uiteindelijk volledig herkenbaar. De karakters uit de fictie spelen ook een rol in het dagelijks leven van de negen BN’ers, zonder dat zij dit weten. Zij leven in een gecreëerde wereld waarin ze 24/7 alert moeten zijn.

Monic Hendrickx, bekend als Carmen van Walraven uit de serie Penoza, presenteert het nieuwe RTL-programma en maakt daarmee haar presentatiedebuut.

Hendrickx: “Het was nieuw en spannend om Kroongetuige te presenteren, maar uiteindelijk erg enerverend om te doen. Het zit een beetje tussen presenteren en spelen in. De moord is fictie, maar het onderzoek is echt. En ik ben eigenlijk de lijm tussen de fictie en de reality. Het was erg bijzonder om in Zweden te draaien. We streken met een sterk team neer in een prachtig maar verlaten dorp en iedereen werd vanaf het eerste moment meegesleept in het verhaal. Dat was heerlijk.”

Kroongetuige wordt geproduceerd door Strix en is dit najaar te zien bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen