Dinsdag 16 januari 2018

Mediapark Jaarcongres op 21 juni

Het Mediapark Jaarcongres (MPJC), een ontmoetingsplek voor de (cross)media sector, wordt dit jaar gehouden op donderdag 21 juni. Het MPJC kijkt naar de actuele media-ontwikkelingen in Nederland, laat prominenten uit de industrie aan het woord en geeft innovatieve bedrijven de kans om hun diensten te presenteren.

Tijdens deze lustrumeditie worden de veranderingen in de mediawereld uitgelicht. Welke verschuivingen zijn er te zien in mediagebruik? Hoe gaan omroepen en uitgevers om met de nieuwe mogelijkheden? Welke kansen zijn er voor Nederlandse ondernemers?

Een van de grote onderwerpen van MPJC2012 is het tweede scherm. Nederlanders omringen zich met schermen: televisie, laptop, smartphone, tablets. Het afgelopen jaar heeft ook het grote publiek kennis kunnen maken met verschillende ‘tweede scherm’ toepassingen, waarbij televisieproducties begeleid worden door interactie en diensten op een tweede scherm. Wat zijn de laatste ontwikkelingen op dit gebied? Hoe zullen de schermen in de toekomst samenwerken?

Tijdens het plenaire congresprogramma geven (inter)nationale sprekers, waaronder Gary Carter (COO FremantleMedia, het bedrijf achter internationale kijkcijferhits als Idols, X-Factor en Boer zoekt vrouw) en Russel Davies (Wired) hun visie op deze ontwikkeling. Maar ook Nederlandse industry leaders verzorgen een bijdrage aan het congres, waaronder Henk Hagoort (Voorzitter Raad van Bestuur NPO).

Het Mediapark Jaarcongres is een initiatief van iMMovator Cross Media Network, de Media Academie en Beeld en Geluid.

Bron: iMMovator

 

Bericht delen