Dinsdag 16 januari 2018

Mediacentrum Gooi- en Vechtstreek van start

De redacties van RTV NH, RTi Hilversum en HilversumsNieuws gaan per direct nauwer met elkaar samenwerken. Kennis en content worden uitgewisseld en waar nodig worden gezamenlijke journalistieke producties opgezet.

De basis voor de verslaggeving van het lokale nieuws in en om Hilversum wordt daarmee verstevigd.

RTi is de lokale omroep van Hilversum. RTV NH is de regionale omroep voor Noord-Holland, HilversumsNieuws is de huis-aan-huiskrant voor Hilversum die wordt uitgegeven door het Gooise mediabedrijf Enter Media.

De redacties geven hun samenwerking voorlopig de naam Mediacentrum Gooi- en Vechtstreek. Die naam laat ruimte voor verdere uitbreiding in de regio op termijn. In de voormalige City-bioscoop aan de Herenstraat in Hilversum wordt een gezamenlijk redactielokaal ingericht.

Volgens Jacky de Vries, Hoofd Nieuws van RTV NH, is deze samenwerking een mijlpaal. “We werken binnen ons NH Nieuwsnetwerk al samen met dertig lokale omroepen, maar dat we in het Gooi de samenwerking aangaan met lokale omroepen en een uitgever van lokale kranten is een historische ontwikkeling.”

De regie voor de samenwerking is in handen van RTi. Voorzitter Arya Tariverdi: “De lokale media staan in toenemende mate onder druk. Dan kunnen we twee dingen doen: lijdzaam toezien hoe het allemaal minder wordt of een flinke stap vooruit zetten.”

“Door deze samenwerking bundelen we mensen en middelen om de regio beter en via meer kanalen van nieuws in informatie te voorzien. De eerste resultaten smaken beslist naar meer: de tijd is rijp voor forse en ingrijpende vernieuwingen in het lokale medialandschap.”

De samenwerking is het directe gevolg van een initiatief van de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes om de lokale omroep in de Mediastad een impuls te geven.

Bron: RTV NH

Bericht delen