Woensdag 17 januari 2018

Masterclass crossmedia storytelling Floris Kaayk

Complexe verhalen overbrengen aan een groot publiek is een uitdaging. Hilversum Media Campus en iMMovator organiseren daarom op 21 april een masterclass met Floris Kaayk over crossmedia storytelling. Kaayk is animator en filmregisseur en bereikte wereldwijd de media met zijn project Human Birdwings.

Kaayk maakte vanaf 2005 diverse fictieve korte films en online mediaprojecten. Kaayk is bekend geworden met zijn fictieve documentaires The Order Electrus en Metalosis Maligna. Voor zijn animatiefilms kreeg hij diverse internationale prijzen. Hij werd bekend bij een groter publiek toen zijn online media project Human Birdwings wereldwijd de media haalde. Gedurende acht maanden postte Kaayk onder pseudoniem Jarno Smeets, updates over de ontwikkeling van vleugels die hem zouden kunnen laten vliegen. Uiteindelijk verspreidde hij een video online waarin hij 100 meter vloog met zijn zelfgebouwde vleugels. De video werd 7 miljoen keer bekeken en blogs, tijdschriften, tv- en radioshows over de hele wereld berichtten over de doorbraak. Een hoax, zo onthulde Kaayk op 22 maart 2012 bij De Wereld Draait Door.

Daarnaast werkte hij mee aan de videoclip Witch Doctor van de band De Staat. Deze video staat de frontman van de band in een grote fabriekshal, omringd door een menigte mannen die hij opzweept tot een rituele dans. De reacties op de clip waren uitzinnig en de clip heeft inmiddels vele prijzen in de wacht gesleept, waaronder de publieksprijs bij het Parijse International Music Video Festival. Een week voor de masterclass lanceert Kaayk zijn nieuwste project The Modular Body. Het project waarin de mens wordt gezien als bouwpakket, stelt de gedachtegang weer verder op de proef. Opmerkelijk bij de projecten van Kaayk is de buzz op internet die de impact van zijn projecten nog vele maten groter maakt.

Floris Kaayk is donderdag 21 april gastspreker tijdens Media Future Week, een snelkookpan waar studenten en docenten van diverse mediaopleidingen samenwerken aan cases van het bedrijfsleven. De masterclass vindt plaats op donderdag 21 april van 9:30 tot 11:15 uur in de SWITCH op het Media Park. Meer informatie en (gratis) inschrijving voor de masterclass via de website van iMMovator.

Bron: iMMovator/Broadcast Magazine

Bericht delen