dinsdag 16 januari 2018

Margriet Brandsma stopt bij de NOS

Margriet Brandsma stopt per 1 juli als verslaggever bij de NOS. Na een dienstverband van 20 jaar gaat Brandsma zich onder andere verder ontplooien als schrijfster. Brandsma was de afgelopen drie jaar verslaggever voor het NOS Journaal en presenteerde regelmatig het radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen.

Margriet Brandsma begon haar carrière bij de NOS in 1994 als politiek verslaggever voor NOS Met het Oog op Morgen. Twee jaar later maakte zij de overstap naar het NOS Journaal. Brandsma versloeg voor de NOS ook rampen en crises in binnen- en buitenland, van de vuurwerkramp in Enschede tot de crisis rond Kosovo. Brandsma werkte tot 2002 als politiek verslaggever en begon dat zelfde jaar als correspondent in Duitsland. Dit werk deed zij tot 2011. De afgelopen drie jaar was ze algemeen en onderzoeksverslaggever voor het NOS Journaal.

Over haar vertrek zegt Brandsma: “Na de afgelopen 20 jaar met veel plezier gewerkt te hebben bij de NOS wordt het tijd voor iets nieuws. Ik wil me onder meer bezighouden met projecten van wat langere adem. In de afgelopen jaren schreef ik diverse boeken en dat is één van de dingen die ik de komende tijd intensiever wil gaan doen. Gezien mijn kennis van het land zal ik me daarbij zeker weer richten op Duitsland.”

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws: “Het is ontzettend jammer dat Margriet stopt bij de NOS. Ze was een gedreven verslaggever en correspondent, met passie voor haar vak. We gaan haar enorm missen.” Het is nog niet bekend wie de opvolger wordt van Brandsma.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen