Marcel Beerthuizen over ‘sportslagveld’
maandag 14 juni 2021

Marcel Beerthuizen over ‘sportslagveld’

“Het leuke van deze periode vind ik altijd dat ieder merk erop inhaakt”, aldus Marcel Beerthuizen, gereputeerd sportmarketeer. “Aan de ene kant is het een oorlogsveld, waarin iedereen de aandacht wil hebben, en aan de andere kant is het voor marketeers een laboratorium om uit te vinden wat nou wel en niet werkt.”

Beerthuizen was een van de drie gasten tijdens de Broadcast Media Society om vanuit zijn expertise de sportzomer te beschouwen. “Ik denk dat Albert Heijn knarsetandend zit te kijken naar de Jumbo-commercial, want die van hen is minder goed terwijl ze wel de officiële sponsor van de KNVB zijn en daar veel geld voor betalen. De KNVB probeert de rechten van zijn sponsor te beschermen, dat hoort ook zo, maar hier valt niets te claimen. Dat roept alleen maar medelijden op en dat is voor beide partijen niet goed, maar wel voor Jumbo.”

Albert Heijn vond dat inmiddels zelf kennelijk ook, want het counterde sterk terug met een spot waarin alle oranje premiums van de concurrentie worden getoond. Beerthuizen gaat verder in op de verschillen tussen EK voetbal en Olympische Spelen en de rol van social media. En wat vindt hij eigenlijk zelf de beste campagnes?

Bericht delen