Article header image

Les ogres wint VPRO Big Screen Award

Les ogres van Léa Fehner heeft vrijdagavond tijdens de slotavond van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) de VPRO Big Screen Award gewonnen. De prijs, die is toegekend door een publieksjury, werd uitgereikt door VPRO-directeur Lennart van der Meulen.

Les ogres wordt uitgebracht in de Nederlandse bioscopen, aangekocht door de VPRO en uitgezonden op NPO 2.

De jury over Les ogres: ‘De film toont een zeer dynamische, gepassioneerde en zuivere interactie tussen opmerkelijke personages, die geen grenzen lijken te kennen. Met alle geestige gevolgen van dien. (…) De film is een ode aan het theater en zijn mensen, die nergens anders lijken te horen.’

De VPRO Big Screen Award heeft een totale waarde van € 30.000. Dit bedrag wordt opgesplitst in publiciteitskosten voor de theatrale release, de verkoop van de televisierechten van de film en een bedrag voor de filmmaker. De prijs is in 2013 het leven geroepen om de release van kwalitatief sterke films in de Nederlandse filmtheaters te bevorderen. Sinds dit jaar heeft de VPRO zich aan de prijs verbonden, waardoor de winnende film ook via tv een groot publiek zal bereiken.

“Met de VPRO Big Screen Award creëren wij met IFFR een podium voor films die het verdienen te worden gezien door een groot publiek. De acht genomineerde films vallen stuk voor stuk op en zijn toch toegankelijk. Ze vertellen menselijke verhalen vanuit een bijzonder perspectief. De jury heeft een prachtige keuze gemaakt. Wie straks Les ogres alsnog in de bioscoop ziet of op tv heeft hopelijk trek in meer”, aldus Lennart van der Meulen.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen