Dinsdag 16 januari 2018

Leo Fijen leidt journalistiek bij KRO-NCRV

Leo Fijen wordt de nieuwe hoofdredacteur journalistiek bij de KRO-NCRV. Hij gaat leiding geven aan de journalistieke afdeling waar programma’s gemaakt worden als Brandpunt, De Monitor, Jinek, De Ochtend, Brandpunt Profiel, Oog in Oog, NCRV 2Doc, Brandpunt Reporter, Reporter Radio en De Taalstaat.

Hij vervult deze functie sinds de zomer van 2014 al op interim basis.

Leo Fijen (59): “Journalistiek is voor de publieke omroep, en de KRO-NCRV in het bijzonder, een belangrijk speerpunt. Ik ervaar het als een voorrecht dat ik daar een bijdrage aan mag leveren. Ik doe dat met overtuiging want juist voor KRO-NCRV zijn er in deze tijd kansen om door scherpe en geprofileerde keuzes het verschil te maken. We doen dat in verschillende vormen van journalistiek, we zijn daarin herkenbaar door onze betrokkenheid, urgentie en beeldende verhalen. En we durven te vernieuwen. De onderzoeksjournalistiek van De Monitor, gebaseerd op crowdsourcing, is daar een goed voorbeeld van.”

Leo Fijen kwam in 1988 binnen bij de KRO en werkte als redacteur, verslaggever en eindredacteur aan tal van programma’s mee. Jarenlang was hij de eindredacteur van het nog steeds succesvolle programma Kruispunt. Sinds 2008 is hij hoofd van de omroep RKK. Tot 1 januari 2016 blijft Fijen hoofd van de RKK. Daarna gaat deze omroep op in de KRO-NCRV.

Volgens Taco Rijssemus, mediadirecteur van de KRO-NCRV, is Leo Fijen de juiste man op de juiste plek. Rijssemus: “Fijen is journalistiek zeer goed onderlegd maar weet vooral ook te inspireren en mensen met elkaar te verbinden. Zeker in deze niet gemakkelijke periode van bezuinigingen en reorganisatie. Ik ben heel bij dat me we met hem iemand van binnen de organisatie hebben die de belangrijke afdeling journalistiek kan aansturen.”

Bron: KRO-NCRV

Bericht delen