‘Laat Netflix meebetalen aan dramaseries van de NPO’
zondag 22 juli 2018

‘Laat Netflix meebetalen aan dramaseries van de NPO’

Afgelopen week werd bekend dat de netmanager van NPO 3, Suzanne Kunzeler, per september aan de slag gaat als eerste genrecoördinator drama.

Zij wil “de krachten bundelen zodat de publieke omroep met zijn dramaproducties een toonaangevende rol blijft spelen tussen grote buitenlandse aanbieders”. En dat onder het motto: “minder series, met meer afleveringen en van nog hogere kwaliteit”, zo meldt zij in het AD.

Het sluit een beetje aan op het pleidooi van hoofd drama Marina Blok van de NTR (A’dam – E.V.A., Hollands Hoop), eerder in het AD, dat de publieke omroep nu te veel drama produceert, met gevolg dat het de kwaliteit niet altijd ten goede komt.

Volgens Hollands Hoop-scenarist Franky Ribbens moet juist meer met het buitenland worden samengewerkt, met partijen als Netflix en Amazon. “Dus al aan de voorkant laten meefinancieren. Lokaal drama kan ook interessant zijn voor het buitenland. Het Scandinavisch gesproken The Bridge en het Spaanse Casa de Papel (Netflix) wordt toch ook overal gezien? En op die manier vloeit ook weer geld naar ons terug. Dat lijkt me beter dan zoveel mogelijk series uit één budget zien te persen.”

Bron: AD/BM

Bericht delen